De lijst met vertrouwde webadressen aanmaken

Naast kwaadaardige en phishing-websites kan Web Threat Protection ook andere websites blokkeren. Web Threat Protection blokkeert bijvoorbeeld HTTP-verkeer dat niet aan de RFC-normen voldoet. U kunt een lijst met URL's maken waarvan u de inhoud vertrouwt. Het onderdeel Web Threat Protection analyseert geen informatie van vertrouwde webadressen om ze te controleren op virussen of andere dreigingen. Deze optie kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer het onderdeel Web Threat Protection de download van een bestand vanaf een bekende website hindert.

Een URL kan het adres van een specifieke webpagina of het adres van een website zijn.

Een vertrouwd webadres toevoegen in de Beheerconsole (MMC)

Een vertrouwd webadres toevoegen in de Webconsole en de Cloudconsole

Een vertrouwd webadres maken in de programma-interface

Als gevolg hiervan scant Web Threat Protection geen verkeer van vertrouwde webadressen. De gebruiker kan altijd een vertrouwde website openen en een bestand van die website downloaden. Als u geen toegang kon krijgen tot de website, controleer dan de instellingen van de onderdelen Scan van geëncrypte verbindingen, Webcontrole, en Netwerkpoorten bewaken. Als Kaspersky Endpoint Security een bestand gedownload van een vertrouwde website als kwaadaardig detecteert, kunt u dit bestand toevoegen aan uitzonderingen.

U kunt ook een algemene lijst maken van uitzonderingen van versleutelde verbindingen. In dit geval scant Kaspersky Endpoint Security geen HTTPS-verkeer van vertrouwde webadressen wanneer de onderdelene Web Threat Protection, Mail Threat Protection, Webcontrole hun werk doen.